Rulada cu castane

de rodicamaria in Prajituri, 2 Oct 2011 | 6739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • - 250 grame biscuiţi măcinaţi
  • - 180 grame unt
  • - 100 grame zahar pudra
  • - 50 ml rom(eu am pus apa)
  • - 1 lingură miez de nucă de cocos ras
  • - 1-2 linguriţe pudră de cacao amară (cât mai închisă la culoare)
  • pentru crema
  • - 250 grame piure de castane(congelat de la supermarket)
  • - 120 grame unt
  • - 100 grame zahar pudra(eu nu am pus de frica sa nu fie prea dulce)
  • - 1-2 linguriţe rom(nu am pus ca avea piureul de castane)
  • - 1 linguriţă miez de nucă de cocos ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu castane:

Biscuitii se framanta cu untul, zaharul, romul, miezul de nuca de cocos ras si cu pudra de cacao (este bine cand zaharul s-a dizolvat in compozitie), apoi se pune la frigider, pana la prepararea cremei.

Pentru crema piureul de castane dezghetat la temperatura camerei se faramiteaza cu furculita si se framanta impreuna cu untul, zaharul, romul si miezul de nuca de cocos ras pana la topirea zaharului dinauntru.

Se ia folie de bucatarie, eu am avut de staniol, dar merge si cu cea de nylon, se pune jumatate din masa de biscuiti si se formeaza cu sucitorul o foaie, cat de subtire se poate. Se pune deasupra jumatate din umplutura, apoi cu ajutorul foliei, se ruleaza. Cea de a doua rulada se realizeaza in acelasi fel,se invelesc cu folia cu care s-au rulat si se pun in frigider timp de cel putin 1 ora.Dupa aceea se pot taia felii.Se pastreaza in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

rodicamaria 1

04.10.2011, 06:45

Diaconta draga,cel la pachet nu e chiar dulce,depinde de gust,in schimb are o puternica aroma de rom.E bun.La borcan nu am vazut pe la noi.Incearca sa vezi cum e si cel de la pachet.Merita !

MIUTA 1

04.10.2011, 13:45

Imi place

Panacris 1

15.04.2013, 09:28

De probat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac